De Grote Twijn Pub Quiz: voor het derde jaar opnieuw geslaagd!

Team Groot, Groter, Grootst won De Grote Twijn Pub Quiz met – net als vorig jaar – 61 punten. Zij mochten voor de derde keer de glimmende Ruthli-Trofee in ontvangst nemen. Deze trofee is genoemd naar de in 2018 overleden Ruthli Groot, voormalig bestuurslid van Vrienden van De Twijn en voormalig directeur van IKC De Loopplank uit Alblasserdam dat is samengegaan met IKC De Boeg in IKC De Twijn.

meer foto’s onderaan deze pagina …

De Quiz


De pubquiz kende zes rondes van ieder tien vragen. Drie voor en drie na de pauze: Van Alles Wat, Eten & Drinken, Sport, Kunts & Cultuur & Literatuur, Economie en tot slot Entertainment.

Het was een spannende avond. De teams Vrienden van Alblasserdam, Twijn218 en Groot, Groter, Groots domineerden de top drie. Direct na de derde ronde volgde een captainsronde. Dat wil zeggen: ieder team moest met elkaar een lastig raadsel openen dat uiteindelijk een cijfercode opleverde. Met deze cijfercode konden zij de kist op tafel openen en was het dan echt de beurt aan de captain. De captain die zijn rebus als eerste had opgelost en presentator Gerben Verwoert in het oor had gefluisterd won deze ronde. Goed de opdracht lezen, was ook hier belangrijk! De punten gingen hierdoor naar team Twijn 218. Tot en met de vierde ronde ging dit team aan kop, maar liet het in de laatste twee ronden liggen en werden tweede met 57 punten. Nieuwkomer Vrienden van Alblasserdam werd verdienstelijk derde met 52 punten.

De deelnemende teams

De 19 deelnemende teams waren dit jaar.
–  Groot, Groter, Grootst
–  Twijn 218
–  Vrienden van Alblasserdam
–  Vliegende Vrouwen & Superman
–  FOTSA (For Old Times’ Sake Again)
–  The Young Ones
–  Raaak
–  Quist’t wel
–  WRS-team
–  Het Mix Team
–  Goeier als jouw
–  Verwoert & Co
–  Los Vast
–  Mixed-up 2020
–  Quiz’t net nog wel
–  Oud OR LP
–  Ladies’ Circle Alblasserwaard
–  De Twijn Luizenmoeders
–  The Escapers

Besteding inschrijfgeld

Businessclub De Twijn organiseerde deze avond – inmiddels voor de tweede keer – als een van de tien bijeenkomsten van het clubseizoen. De Businessclub is ook een activiteit van Stichting Vrienden van De Twijn en zodoende komt het inschrijfgeld van de teams ook volledig ten goede aan het werk van de Vrienden.

Dit jaar reserveren we het inschrijfgeld voor een beweegmuur in het nieuwe schoolgebouw van IKC De Twijn. Volgend jaar rond deze tijd kunnen de kinderen naar verwachting in het nieuwe gebouw aan de Parallelweg weer les krijgen.

De beweegmuur is een grote wens van de school binnen hun visie van de “beweegschool”. Samen met de architect is er voor het nieuwe pand een uniek concept ontwikkeld dat bewegen weer terugbrengt in de natuur van het kind. Zowel cognitieve als motorische vaardigheden verbeteren hiermee.

Stilzitten is een deel van onze cultuur geworden en dat moet anders. Bewegen moet integraal onderdeel worden van het onderwijs en dat kan in de beweegschool. Het gebouw daagt de kinderen uit, ze komen in beweging zonder dat de leerkracht daar iets voor hoeft te doen.

Een beweegmuuur draagt bij aan de positieve invloed van bewegend leren op leerprestaties. Aardrijkskunde, rekenen en taal zijn allemaal geschikt om op de beweegmuur uit te oefenen.

Behalve dat we de opbrengst van deze pubquiz besteden aan een beweegmuur gaat een deel van de opbrengst naar het andere doel van Vrienden van De Twijn: een ondersteuning voor basisschoolkinderen in Alblasserdam die soms een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Op educatief gebied, sport of andere talenten.

Maart 2021 gaan we vanzelfsprekend weer op herhaling! Tot dan ;-) !

Fotocredits: Jolinda Verhaert