Het was weergaloos. Het Car Speeddate Event 2.1 dat op woensdagavond 13 december 2017 voor de vierde keer werd gehouden in de showroom van Ford Wensveen in Alblasserdam. Tijdens deze avond – georganiseerd door Businessclub De Twijn, Named en Ford Wensveen – konden de deelnemers speeddaten in de modellen van Ford, hun samenwerkingstalenten testen tijdens een intrigerend spel en pitchten drie start-ups hun bedrijfsambitie in De Drakenkuil. Bekijk onderstaande vlog van LEF Media over deze bijzonder leuke en effectieve avond. 

Het interessante deelnemersveld voor het speeddaten liet veel nieuwe gezichten zien. Dat leverde doeltreffende ontmoetingen en boeiende gesprekken op.

Geweldige sfeer
Nieuwkomer Anja van der Starre die voor Stichting ANDERS deze avond aanwezig was, bleek verrast over het onderscheidende aspect van de netwerkavond: ‘Hoe leuk zakelijk speeddaten kan zijn, wist ik wel. Om dit in een auto te doen was een nieuwe en verrassende ervaring. Businessclub De Twijn tekende samen met gastheer Ford Wensveen en Named voor een perfecte organisatie. Wat een geweldige sfeer! Als nieuwkomer voelde ik me meer dan welkom en heb ik ook naast het speeddaten leuke contacten gelegd. Daarnaast zorgden het hapje, drankje én de aanwezigheid van de appetijtelijke Complimentenmeisjes voor een heel geslaagde avond, die absoluut onderscheidend was.’

Niet zwaar, wel effectief
Alexander de Haan van Advocoeur De Haan en lid van Businessclub De Twijn heeft al eerder meegedaan. ‘De organisatoren slagen er steeds weer in de avond net weer iets anders op te zetten, waardoor het leuk en verrassend blijft. Persoonlijk heb ik nuttige gesprekken gevoerd. Speeddaten in een auto is heel laagdrempelig en gewoon lollig. Niet zo zwaar, wel zo effectief. Echt een aanrader. Sinds de vorige keer dat ik heb meegedaan, ben ik ook lid geworden van Businessclub De Twijn. Het is een interessante club met leuke mensen en boeiende onderwerpen tijdens de bijeenkomsten.’

De Drakenkuil
Dit jaar pitchten drie start-ups hun bedrijfsambitie tegenover een panel van drie juryleden.  Peter Verheij – wethouder gemeente Alblasserdam, Patrick Visser – eigenaar Visser Media & Design en Jeroen Put – mede-eigenaar Cirkellab waren net als vorig jaar “Draak” en opnieuw onder de indruk van de pitches. Lieke van der Plas beet het spits af met haar LEF MEDIA. Lieke gaat vloggen voor bedrijven. Zakelijk vloggen is een opvallende, aantrekkelijke en (nog) unieke vorm van marketing. Naast de nodige bedrijfsmatige adviezen heeft Lieke van Patrick Visser ook tips voor het afbakenen van haar doelgroep meegekregen.

Angelo Madroñal Muñoz en Michael Marree vormden samen de tweede pitch. Zij staan voor DBR KOERIERS. Jeroen Put gaf over hen aan dat ze al op de goede weg zaten, maar zich nog meer kunnen onderscheiden van de grote koeriers en heeft hen daarvoor goede adviezen gegeven die de beide heren zeker gaan opvolgen. Jeroen Put: ‘De heren hebben een enorme drive wat ook uit de naam van hun bedrijf blijkt: DBR Koeriers betekent “Delivering Before Relax”. De klus moet voor de klant geklaard! En pas als de klant tevreden is, dan zijn zij het ook.

Christian van Dommelen en Luciano Patiradj sloten de rij voor De Draken. Met hun BLOEMBEZORGD willen zij graag het leven opfleuren met bloemen. Iedere ochtend worden de bloemen vers ingekocht op de veiling. Diezelfde ochtend komen ze aan bij bloemstyliste Chantal de Jong en zij maakt van de bloemen een prachtig boeket. Vervolgens worden de bloemen vers bezorgd om een onvergetelijke indruk achter te laten. Onder andere Peter Verheij heeft ook hen van de nodige tips en adviezen voorzien om meer conversie naar hun website te creëren.

Geslaagd
Het speeddaten in de wagens van Ford was net als voorgaande jaren een ludieke en verrassende manier van netwerken waarover de deelnemers zeer te spreken waren. Daarnaast zorgde het spel voor een luchtige onderbreking van de gesprekken waar overigens zeer fanatiek aan werd meegedaan. De Complimentenmeisjes die voor iedereen een hartverwarmend complimentje uit hun pen toverden en de uitstekende catering verzorgd door Patisserie Marijn, Culinaria Catering en Deliziosa maakten de avond compleet. De organisatoren kijken terug op een meer dan geslaagd Car Speeddate Event en komen volgend jaar terug met weer een nieuwe editie! Ben jij er dan ook bij? Of bij onze volgende avond op 17 januari 2018? Zie deze site? 

Fotografie: Cees van der Wal & Jolinda Verhaert