Voorwaarden De Drakenkuil

Car Speeddate Event 2018  |  woensdag 12 december 2018

Als ambitieuze start-up of gevorderde ondernemer ben je op weg om je ondernemersdroom te realiseren. Daar ben je goed mee bezig. Maar je wilt meer! Want je hebt een innovatief idee rond jouw dienst, product of aanpak van een probleem. En daar kun je hulp bij gebruiken: advies over het doorontwikkelen, het op de markt brengen of bij het verbeteren van dat idee. Advies in het vinden van de juiste financiële bronnen of hulp bij het vinden van een geschikte netwerk.

Schrijf je dan in voor De Drakenkuil. Dit onderdeel tijdens het Car Speeddate Event 2018 – georganiseerd door Businessclub De Twijn in samenwerking met Named en gastheer Ford Wensveen – is naar een idee van het bestaande televisieprogramma Dragon’s Den. Maximaal drie deelnemers kunnen zich voor dit onderdeel plaatsen. Je pitcht je idee tegenover vier juryleden: Peter Verheij – wethouder gemeente Alblasserdam, Henk Manden – oprichter Zon & Zo, Winanda Spruijt – eigenaar Internorm en Jeroen Put – mede-eigenaar Cirkellab. 

De Drakenkuil  |  inschrijven
Om deel te nemen aan De Drakenkuil moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Je bent (startend) ondernemer met een innovatief idee rond jouw dienst, product of aanpak.
  • Beschrijf op maximaal een half A4 jouw idee en naar welk type advies en/of hulp jij bij het doorontwikkelen, het op de markt brengen en/of verbeteren van je idee op zoek bent.
  • Geef aan waarom jij vindt dat jij één van de drie deelnemers zou moeten zijn.
  • Beschrijf tot slot jouw onderneming in maximaal 200 woorden.
  • Stuur je inschrijving uiterlijk donderdag 29 november naar: contact@bcdetwijn.nl inclusief een goede foto van jezelf en een logo van je bedrijf in hoge resolutie.

Als je bent uitgekozen …
Dan mag jij op 12 december meedoen aan De Drakenkuil. Je ontvangt daarover maandag 3 december bericht.
Na jouw pitch kiezen de juryleden – onafhankelijk van elkaar – of zij iets in jouw idee zien en een kans willen bieden om jouw idee te verwezenlijk in de richting waar jij aan denkt. Als meer dan één jurylid geïnteresseerd is in het idee, mag jijzelf een keuze maken met wie jij een vervolgafspraak gaat maken.

Aan het einde van de avond wordt door de voorzitter van de jury een korte uiteenzetting gehouden over de gehouden pitches.

Tot slot
In tegenstelling tot het originele Dragon’s Den televisieprogramma is het hier in beginsel niet de bedoeling dat er in een idee wordt geïnvesteerd met geld.

SCHRIJF JE DUS SNEL IN!
Dit kun je doen via het inschrijfformulier onderaan op deze pagina. En vergeet uiteraard niet alle benodigde info tijdig naar 
contact@bcdetwijn.nl te sturen. 

Peter VerheijWethouder Gemeente Alblasserdam
Henk MandenOprichter Zon & Zo
Winanda SpruijtEigenaar Internorm
Jeroen PutMede-eigenaar Cirkellab

Meedoen met De Drakenkuil was enorm spannend. Maar ik bedacht me dat ik niets te verliezen had en er alleen maar wijzer van kon worden. Het zou een mooie ervaring zijn en een overwinning op mijzelf. En dat was het zeker!!

“Thinking ‘here goes nothing’, could be the start of everything!”

 De Drakenkuil is voor mij heel waardevol geweest. Draak Jeroen Put heeft met mij ruim drie uur lang om de tafel gezeten. Wat vooral naar voren kwam was “focus”. Ik pluk nog dagelijks de vruchten van deze brainstorm, omdat ik regelmatig weer mijn aantekeningen erbij pak en delen van zijn advies gebruik voor de stappen die ik op dat moment zet.

Heidi Scheffers | Presents and BalloonsDeelnemer De Drakenkuil december 2016